Pekka Mäkelä: “Talin laajennushanke etenee ja Suomitennis on nosteessa”


Suomitennis kukoistaa, ja Emil Ruusuvuoriantoi vahvan startin vuoteensa Hong Kongin ATP-kisassa. Jännitämme innolla, miten hänen pelinsä jatkuvat Australian Avoimissa ensi viikolla. Myös kotimaassa on luvassa huipputennistä, kun ”Talin tintit” eli Suomen Davis Cup -maajoukkue kohtaa Portugalin Turussa helmikuussa. Lämpimät onnittelut koko maajoukkueelle Urheilugaalan palkinnoista!

Talissa odottaa aktiivinen tenniskeväterilaisten tapahtumien parissa, kuten Tennisliigan finaalit, naisten kansainvälinen ammattilaisturnaus, senioreiden SM-kilpailut ja Playoffit, Tennis Europe 14 kategorian 1 -kisa sekä lukuisia sarjatennispelejä!

Loistava uutinen on myös Talin Tenniskeskuksen laajennushanke, jonka eteneminen on lupaavaa. Jos rakennuslupa saadaan hyväksyttyä, voimme aloittaa rakentamisen maalis-huhtikuussa 2024, ja laajennus olisi valmis tästä vuoden päästä. Uusi laajennusosa tuo neljä uutta sisäkenttää, uuden pukuhuoneen, kuntosalin sekä toimisto- ja varastotilaa. Rakentamisen aikana ulkokentät jäävät pois käytöstä, mutta tavoitteena on tarjota kilpapelaajille väistökenttiä Varistosta, Metsälästä tai Kalastajatorpalta. 

Taivallahdessa jatkamme ulkoalueiden kunnostusta, kuten keskuskentän katsomoalueen käyttötarkoituksen selvittämistä sekä uuden lyöntiseinän suunnittelua.

Talin Pro Shop palvelee aamusta iltaan, tarjoten asiantuntevaa opastusta mailojen ja muiden tennisvälineiden valintaan sekä mailojen jännitykseen. Hinnat ovat kilpailukykyisiä, ja vuonna 2023 Talissa jännitettiin peräti 6662 mailaa!

Koska tennis on suosittua, muistutamme varaamaan pelivuorot ajoissa netin kautta. Talin kenttien käyttöaste oli viime vuonna 90 %, Taivallahdessa peräti 95 %! Vaikka kentät ovat ahkerassa käytössä, vuoroperuutuksia tulee päivittäin, joten olkaa aktiivisia varauskalenterin seuraamisessa.

Tali ja Taivallahti ovat kaikkien pelaajien koti! Jokainen pelaaja on meille tärkeä. Toivotamme kaikille antoisaa ja nautinnollista tenniskautta vuodelle 2024!

Pekka Mäkelä, toimitusjohtaja
Talin Tenniskeskus
Taivallahden Tenniskeskus
HVS-Tennis ry