Talin Pro Shopin jännitys jatkuu

Rauno “Rane” Hirviniemi kokee olevansa etuoikeutettu. Talin Pro Shopin jännitysvastaavana vuoden alusta aloittanut Rane nauttii työstään: Hän pääsee työskentelemään urheilun parissa ja mahdollistamaan muille harrastamisen.

Talin jännitysmestarin, Kalevi “Kallu “Lammin siirryttyä 1.1.2023 eläkkeelle, Rane yhdessä Tanel Tambergin ja Osku Tiasen kanssa jännittävät niin Meilahden kun Talinkin mailat. Kallu olikin jo monta vuotta toivonut, että Rane jatkaisi hänen työtään.

“Viimeiset pari vuotta Kallu on sanonut, että kun hän lopettaa, minä jatkan. Viime vuonna hän sanoi tätä oikein tosissaan. Ja tässä nyt ollaan.”

Urheilumieheksi itseään kutsuva Rane löydettiin urheilun parista 15 vuotta sitten. Rane pelasi samassa salibandyjoukkueessa HLK:ssa vaikuttaneen Henrik Zilliacuksen kanssa, joka pyysi Ranea Meilahteen yleismieheksi sekä jännittämään mailoja. 

“Ensimmäinen maila, jonka jännitin oli sulkapallomaila. Ja siinä meni kauan.”

Oulunkylästä kotoisin oleva, aiemmin rakennusalalla ollut Rane on vanhan kunnon pihapelimies, joka on harrastanut lähes kaikkea, lentopallosta koripalloon. Tosin tenniksen Rane aloitti vasta ollessaan Meilahdessa töissä.

“Ei minulla ole koskaan valmentajaa ollut, mutta olen minä kisoissa neljä kertaa käynyt”. 

Kisoihin Ranen sai houkuteltua aikuispelaajat, joille Rane oli vinoillut ekalla kierroksella häviämisestä. Että ei se niin vaikeaa voi olla. 

Ranen uran ensimmäinen ottelu kesti lopulta 3,5 tuntia ja se sekoitti kisajärjestäjä Gabor Lovron aikataulut totaalisesti. 

Rane on Wilsonin miehiä (Wilson Ultra 100), ja suosikkipelaajakseen hän mainitsee Roger Federerin sekä Emil Ruusuvuoren. 

“Olen muuten pelannut Emiliä vastaan matsinkin, hänen ollessaan 8-vuotias otettiin pingismatsi Meikussa. Hävisin. Uusintamatsia ei olla otettu, vielä.” 

Ranen mielestä Meilahti on ehkä vähän hienompi halli, uudempi, mutta Talissa on jotain spesiaalia. 

“Urheilumiehen mieltä lämmittää, kun tulee aamuseitsemältä töihin, niin kaikki Talin 22 kenttää ovat täynnä.”

Rane on hetken hiljaa, ja jatkaa.  

“Talissa on elämää!”